I følge det kinesiske horoskopet har hvert år et eget dyr.

Hestens år kommer med 12 års intervaller. Og 2014 er hestens år - trehestens år.

Er man født i Hestens år, sies det at man blir født med en del karakteristiske trekk;

Hestemennesker er aktive og energiske. Hester liker å være midtpunkt, kanskje det er derfor de ofte blir sett på konserter, teater, møter, sportsarangementer og selvfølgelig på fester. Hesten er kvikk i replikken, og tar deg på ordet før du får mulighet til å bli ferdig med å si det du skulle. Han leser tankene dine og fullfører setningene dine før deg.

Generelt er hesten begavet. Men sannheten er at han er mer utspekulert enn intelligent, og det vet han. Det er nok derfor de fleste hester mangler selvtillit. Kineserne tror at siden hestene er født til å konkurrere eller reise, så flytter mange hestemennesker hjemmefra i ung alder.

Hesten forakter å bli presset til å spille et skuespill til fordel for noen eller føle seg skyldig. Uansett hvor integrert det ser ut som han er, så vil han alltid være opprørsk innvendig. Selv om han har massevis av energi og ambisjoner, så har han vanskelig med å føle tilhørighet.

Hesten er varmblodig, hissig og utålmodig. Han kan rett og slett være egoistisk noen ganger. Det er uvanlig for ham å bry seg om problemer, bortsett fra hans egne. Men selv om denne egoisten kun jobber for seg selv og sin egen suksess, så nyter andre også godt av den. Hesten jobber hardt, er flink med penger og en god økonom. Men dessverre er han også kjent for å plutselig miste interessen for noe. I forhold med det motsatte kjønn er hesten svak. Han gir opp alt for kjærligheten.Født som hest betyr å ha motsetninger i sin karakter. Hesten er stolt, men allikevel søt av natur. Arrogant, men allikevel sjenert når det kommer til kjærlighet. Sjalu, men tolerant. Innbilsk og allikevel ydmyk. De vil føle tilhørighet, men trenger frihet. De trenger kjærlighet og higer etter intimitet, men føler seg ofte fanget og presset. Men sannheten er at hesten er et individ som kun stoler på sin egen intelligens og innsats for å oppnå det han vil.